Astmatiker eller allergiker: anlita flyttfirma vid flytten 

By

Att leva med astma och allergier påverkar vardagen mycket. För många av oss kan en flytt ta rejält på krafterna. Om du har mycket besvär av astma och allergier kan det vara klokt att ta hjälp av en flyttfirma för att göra flytten och städning så enkel som möjligt. 

Astma och allergier 

Idag är det många som lider av astma och allergier i Sverige. Särskilt våren kan vara en riktigt jobbig tid för många. Vissa personer har bara problem under delar av året, medan andra lider av sin sjukdom året om. Det tär på krafterna att vara trött. Att inte ha nog med ork och kraft att göra allt roligt som du vill. Det finns tack och lov många bra mediciner, men har du astma eller allergier kommer det ändå påverka din vardag mycket. Det är klokt att planera händelser utifrån att du har en kronisk sjukdom. 

Flytta 

När du flyttar är det jätteviktigt att du beaktar dina allergier och/eller astma. Du ska flytta till en bostad som garanterat inte har mögel eller andra problem. Det är mycket som kan påverka: djur som tidigare har bott i bostaden, byggnadsmaterial, ventilation och vilken flora och fauna som finns utanför huset. Att bo i ett hus som har en vältrafikerad gata eller trafikled kan ur astma- och allergi-synvinklel vara dåligt. Låt det ta den tid som behövs när du söker bostad, så att du verkligen hittar ett ställe där du kommer att må bra. 

Flyttfirma 

Det finns flera orsaker att anlita flyttfirma. Först och främst kommer du att stressa mindre. Stress har påverkan på både astma och allergier. Du behöver inte oroa dig för att du ska ha en dålig dag. Det är inte du som ska bära, lyfta och kånka. Vilket är särskilt viktigt om du är astmatiker. Genom att få mer lugn och ro kommer du inte lida så mycket av trötthet och få andra sjukdomsreaktioner. Den andra fördelen med att anlita en flyttfirma är att de flesta av oss har lite mer damm än vad vi skulle vilja medge. Särskilt bland lådor och kartonger så vi inte lyft på på ett tag. Bakom soffan eller under det stora skåpet som vi aldrig städar under. Det är dumt att flytta och andas in en massa damm. Även om du som astmatiker eller allergiker är noggrann med att hålla din bostad ren, så brukar det bli dammigt i skåp som vi sällan öppnar. 

Städa ur bostaden 

Förutom att flytta, så ska även din gamla bostad städas ur. Det klokaste är att anlita hel-entreprenör för både flyttstädning och själva flytten. Få all flytthjälp från ett och samma ställe. Eftersom du gör rutavdrag för flyttstädningen blir det inte så jobbigt för plånboken. När du flyttar in i din nya bostad ska det naturligtvis vara städad. Men vad som menas med “städat” kan skilja sig åt. Det kan vara klokt att du går genom den nya bostaden för att försäkra dig om att den verkligen är grundligt städad innan du flyttar in.