Kostnad för flytthjälp

Det kan vara väldigt stressigt att flytta då det är många saker som behöver göras. Dels ska allt packas ner och dels ska allt flyttas. Utöver packning behöver du alltså även ordna med transport och sedan också med flyttstädning. För att underlätta själva flyttprocessen kan du ta hjälp av flytthjälp.

En flyttfirma kan hjälpa dig med allt från paketering till transport. När det kommer till kostnad så beror den på många faktorer. Det beror bland annat på hur du bor för tillfället. Bor du på högsta våningen utan hiss blir det dyrare då det blir mer arbete. Hur många möbler som ska flyttas och hur nära porten flyttbilen kan stå spelar också in. Vill du komma billigare undan rekommenderas att du börjar kolla efter flytthjälp i tid.

Jämför flytthjälpen
När du kollar efter flytthjälp stockholm så är det bra att jämföra olika flyttfirmor med varandra. På så sätt kan du sedan enkelt se vem som erbjuder bäst pris. Vanligtvis brukar priserna ligga från 400 kronor upp till 600 kronor per timme. I den här kostnaden ingår själva flytten och bilen där möblerna kommer transporteras i. En av fördelarna med att börja kolla efter flytthjälp tidigt är att du också kan be om offerter. Då får du ett kostnadsförslag på hur mycket det kan tänkas kosta.

Använd rutavdrag
För att komma ännu billigare undan kan du också få rutavdrag. Detta innebär att flyttfirman gör ett avdrag på fakturan vilket i sin tur innebär att du behöver betala mindre. Rutavdrag innebär inte att flyttfirman får mindre betalt utan när du begär rutavdrag får företaget ut en summa pengar från Skatteverket för arbetet. Detta belopp kommer du sedan kunna se i din inkomstdeklaration. För att se om du kan göra ett rutavdrag eller inte kan du kolla på Skatteverkets hemsida. Där finns all information som du behöver veta.

Övriga tjänster hos flytthjälp
Utöver själva flytten kan en flytthjälp också hjälpa till med städningen. Just den sista städningen är viktig då hyresvärden eller den som köpt bostaden kommer att granska bostaden noggrant. Har du inte städat ordentligt eller återställt bostaden efter dig kan det tillkomma avgifter. Detta är något som enkelt kan undvikas genom att anlita professionell städhjälp som kan avlasta dig. I en flyttstädning är det lätt att glömma bort att städa små utrymmen och ställen som till exempel bakom spisen och liknande. Du behöver också se till att kylskåp och frys är rena vilket kan ta sin lilla tid. Det är därför bra att se till så att du har tid för detta. En annan tjänst som en flyttfirmor gärna hjälper till med är fönsterputs. Är du intresserad av fler tjänster kan du alltid kontakta den flytthjälp som du är intresserad av att anlita.