Gör det enkelt – anlita en flyttfirma

Har du köpt ny bostad? Eller ska firman byta kontor? Oavsett anledning att flytta är det bekvämt att anlita en flyttfirma istället för att ta hand om allting själv. Antingen ombesörjer flyttfirman allt eller så väljer du hjälp med en del av flytten.

Att flytta

Det låter så enkelt att flytta men det är många delmoment i en flytt. Att paketera ömtåliga prylar, packa ned, förvara, bära tunga lådor, kånka stora möbler, transportera, packa upp, placera, städa… När du/ni väl flyttat in är du helt slut och många har svårt att njuta av “det nya” när de väl är på plats. Att flytta är roligt (oftast) och spännande men inte alltid så glamoröst.

Att få hjälp med allt

Tänk om flyttfirman skulle hjälpa dig med precis allt! Från att omsorgsfullt emballera mormors porslin i nuvarande bostad till att packa upp detsamma i det nya hemmet. Flyttgubbarna har gedigen erfarenhet och gör det otroligt snabbt med säker hand. Skulle något, mot förmodan, gå i kras under hanteringen, eller försvinna längs vägen, är du försäkrad. Flyttgubbarna har också muskelkraft och inövad teknik att bära möbler i trappor och få in dem genom dörröppningar. Skulle du välja att hantera en del av flytten själv, till exempel genom att packa ned alla lösa föremål på egen hand, ska du se till att följa flyttfirmans tips, råd och rekommendationer. De vet vilka fallgropar som finns och vad som kan gå på tok.

Lite dyrare

Det är klart att det är lite dyrare att ta hjälp av en flyttfirma, oavsett om du behöver hjälp med hela eller delar av flytten. Men med RUT-avdraget blir det inte fullt lika dyrt och tänk så glada släkt och vänner ska bli att slippa hjälpa till med själva flytten och istället bara få njuta av inflyttningspizzan!

Boka i god tid och var noggrann

Flyttfirmorna är ofta bokade och hör du av dig med alltför kort varsel kan det ofta bli än dyrare. Alternativt hittar du ingen som har möjlighet att hjälpa till eller så är du tvungen att anlita den firma du helst skulle vilja undvika av olika skäl. För att få till en bokning med den firma du önskar, var ute i god tid (och tänk på att billigast inte alltid är bäst). Gör research innan du bokar – det finns alltför många oseriösa firmor! Säkerställ dessutom att firman har försäkringar och kontrollera vad som ingår i försäkringen. Läs noggrant igenom avtalet, se vad som ingår och vad som inte ingår.

Inte bara för bostads- och kontorsflytt

En flyttfirma kan med fördel bokas även när endast något större ska flyttas från en adress till en annan. Föreställ dig en stor flygel – den kan du förmodligen inte på något sätt transportera på egen hand.