1 Mar-11-juni   Lör-Sön 11-17
12 juni-20 Aug  Tor-Mån 12-17
21 aug-28 okt   Lör-Sön 12-17
1 dec-16 dec    Lör-Sön 12-17

Med hänsyn till våra djur & kafégäster är rökning ej tillåtet på området.

 

 

Lammlåda & styckdetaljer

 

 Lammfällar


 

 

 

 

 

 

Besök oss på facebook 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Får & lamm - Livskvalitet & närhet

Våra får och lamm går ute året runt. På vintern med fri tillgång till prima hösilage i närheten av fårstallet där en tjock ströbädd av halm håller kylan på behörigt avstånd. Här föds också lammen. Bara några dagar gamla busar de runt i halmen tillsammans med sina kompisar.IMG_4966.JPG

 

I mitten av juni, går tackor och lamm ut på bete. Det första betet är ett så kallat välkomstbete med omväxlande skog och öppen gräsyta.

Här växer både ängsblommor och örter. Då och då får fåren sällskap av haren och rådjur med kid. Lammen diar och betar under hela sommaren och växer i sin egen takt. 

 

När sommaren går mot sitt slut. I slutet av augusti är bagglammen tillräckligt stora och dessutom ganska bråkiga. Det är hög tid för flytt till eget baggbete. Med bus och skoj, men också lugna stunder i skuggan, tillbringar de sensommaren under pappa baggens beskydd. När hösten kommer och dagarna blir kortare har bagglammen växt färdigt. De lamm som inte säljs som livdjur transporterar vi själva till ett lokalt och litet slakteri. Här tillbringar bagglammen sin sista stund i lugn och ro tillsammans med sina kompisar.

 

 

 

 

 

 

 

 
stäng